Захоплення Міністерства аграрної політики та продовольства України учасниками масового протесту прирівнюється до захоплення лікарні, де лікарі повинні лікувати хворих, виконувати свій обов'язок. Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк.

За його словами, потрібно відійти від емоцій і дати змогу працівникам міністерства забезпечувати продовольчу безпеку, тим більше, в такій складній гуманітарній ситуації.

Присяжнюк закликав організаторів захоплення забезпечити доступ працівникам Мінагрополітики для виконання своїх прямих функцій - сприяння сільськогосподарського виробництва та забезпечення продовольчої безпеки країни.

«Суспільна ситуація складна. Потрібно зменшити емоційне напруження і тверезо підійти до необхідності функціонування органу державної влади. Тимчасове припинення роботи Мінагрополітики не наповнить державний бюджет і не додасть політичних дивідендів мітингувальникам. Якщо не буде результативного діалогу в країні, призупиняться роботи із забезпечення аграріїв необхідними ресурсами для весняно-польових робіт, надання дотацій фермерам, виконання міжнародних контрактів. Втрати для сільського господарства можуть стати критичними, а це вдарить по соціальних виплатах. Аграрний сектор став локомотивом економіки, а блокування його роботи, насамперед, позначиться на здійсненні соціального забезпечення незахищених верств населення», - зазначив Присяжнюк.

«На жаль, захоплення Мінагрополітики демонструє, що лідери опозиції втратили контроль над діями протестувальників. Так само як вони не беруть відповідальність за стихійне захоплення органів державної влади, вони не візьмуть відповідальність за продовольчу ситуацію в країні», - підсумував глава Мінагрополітики.

Нагадаємо, вночі, 24 січня, мітингувальники зайняли будівлю Міністерства аграрної політики та продовольства на вулиці Хрещатик, 24.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

232