У центрі уваги німецьких ЗМІ опинився блог Віталія Кличка у виданні Bild.

Лідер «УДАРу» зізнався, що «ми, як опозиція, яка виступає за мирний протест, більше не контролюємо ситуацію». На його думку, що парадоксально, «винні в цьому не ми, а уряд!».

Популярний німецький телеканал n-tv на своєму сайті опублікував коментар до блогу боксера «Кличко втрачає контроль над Києвом».

«Для Заходу і багатьох українців Кличко був як вождь української опозиції: чемпіон світу у важкій вазі, який штурмує президентську адміністрацію і скидає Януковича з трону, - пише n-tv.- Багато прихильників дуже сподівалися на цю політичну «зимову казку». Однак, чим довше тривали протести, тим менше залишалося надій, що він виправдає очікування».

Як пише n-tv, Кличку все складніше тримати разом об'єднану опозицію. «Як рупор протестувальників, він виступає то войовничо, то закликає до компромісів. Або розпускає чутки, ніби Янукович цілеспрямовано організовує хаос, привозячи в столицю бойовиків, які підпалюють машини і б'ють вікна».

Автор визнає, що становище української опозиції практично безнадійне. «Про це свідчить те, що Кличко все голосніше волає до допомоги Заходу. Нещодавно він неодноразово закликав ЄС і США ввести санкції проти режиму Януковича. Проте, великих надій з цього приводу плекати йому не варто. «Рішення в короткостроковій перспективі не видно», - сказав міністр закордонних справ Німеччини Штайнмаєр. ЄС обмежився закликом до українського уряду поважати право на свободу зібрань». Справжня солідарність виглядає, мабуть, по-іншому», - пише n-tv.

Німецький автор вважає, що лідери української опозиції надалі будуть боротися поодинці. «При цьому чемпіону з боксу буде все складніше. Він хоче стати єдиним кандидатом у президенти на виборах 2015 року, але зараз його імідж, схоже, постраждав», - констатує n-tv.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

191