Події на вулицях Києва тільки віддаляють Україну від Європейського співтовариства. Про це сьогодні на початку пленарного засідання сесії сказав голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. Він підкреслив, що суспільство Харківської області глибоко стурбоване драматичними подіями, які в останні дні відбуваються у Києві.

«Те силове протистояння, погроми і підпали в столиці ніяк не можуть розглядатися як мирні акції протесту, про що так голосно і наполегливо говорили політики від опозиції. Лідери опозиції продемонстрували неспроможність контролювати спровоковану ними ситуацію.

Події, що відбуваються на вулицях нашої столиці, тільки віддаляють Україну від Європейського співтовариства, де екстремізм і вуличні заворушення не тільки не сприймаються як метод політичної боротьби, а тягнуть сувору кримінальну відповідальність», - підкреслив Чернов.

Також голова обласної ради висловив впевненість у тому, що сьогодні основне завдання - не допустити подальшої ескалації конфлікту. Політики повинні піти на компроміс, сісти за стіл переговорів і знайти мирні шляхи врегулювання кризи заради щасливого майбутнього нашої держави.

«Нинішнє засідання сесії Харківської обласної ради проходить у День соборності України. День, коли ми згадуємо, який тривалий і складний шлях пройшов український народ, щоб нарешті жити в єдиній незалежній державі. Ми не маємо права допустити, щоб амбіції і безвідповідальність купки політичних авантюристів та екстремістів-маргіналів миттєво знищили те, що для багатьох поколінь було справою всього життя.

Отже, вітаю всіх присутніх з Днем соборності і закликаю вас, шановні депутати, висловити свою громадянську позицію як представників громад, які вас обрали», - сказав Чернов.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

119