Президент Білорусі Олександр Лукашенко називає «жахом» і «катастрофою» політичну кризу в Україні. Про це повідомляє видання «Білоруський партизан».

«Те, що відбувається в Україні, - це жах, це катастрофа. Це не моя справа, там і без мене розберуться, попросять мене - я скажу «так» або «ні», допоможу чи ні. Якщо візьмуть владу в ці президентські вибори ті, які громлять, - це надовго», - вважає Лукашенко.

Він висловив сподівання, що конфлікт в Україні вирішиться і не зробить негативного впливу на діяльність СНД, де Україна головує у 2014 році.

«Будемо сподіватися, що все буде нормально з точки зору головування в СНД, ніхто не буде переносити саміт СНД, навпаки, я впевнений, Янукович прагнутиме, щоб цей саміт пройшов у них, а ми, і Росія, та інші, будемо таким чином підтримувати Україну і стабільність у ній, і нинішнього Президента, тому що це головний представник влади», - сказав Лукашенко і додав: «У решта вони повинні розібратися самі. Занадто багато амбіцій окремих політиків», повідомляє «УНІАН».

«Прекрасна країна з чудовим народом, і ось цей бардак з так званим ринком, де клани поділили країну, - ось до чого це призводить. Як тільки діти Президента починають займатися бізнесом - чекай біди. Як тільки у дружин і коханок з'являються корони на голові - чекай біди», - вважає Лукашенко.

За його словами, вплив на ситуацію в Україні чинять зовнішні сили. «Поляки були сильно підв'язані і мало не приміряли програму за те, що привели Україну до Європи. Я боюся, щоб Україна остаточно і публічно не стала ареною з'ясування відносин між Заходом і Сходом», - зазначив Лукашенко.

Як раніше повідомляв ForUm, у центрі Києва на вулиці Грушевського триває протистояння між мітингуючими і правоохоронцями.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

570