Впродовж поточного і на початку наступного тижня в Україні переважатиме низька температура повітря й опади у вигляді снігу. Про це повідомив на брифінгу директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда, передає кореспондент ForUm'у.

«Протягом поточного і на початку наступного тижня на територіях центральної, південної, східної областей очікуються сильні снігопади, хуртовини та посилення вітру. На півночі і заході України інтенсивність опадів буде меншою, а в Криму та на Закарпатті опади будуть у вигляді дощів», - зазначив він.

Найнижча температура повітря, за прогнозами Укргідрометцентру, очікується на сході і північному сході. Мінімальна температура вночі становитиме мінус 20-25 градусів. Найтепліше буде в Криму та на Закарпатті, де стовпчики термометрів піднімуться вище нуля градусів. «На решті території України температура повітря буде змінюватися. Вночі очікується від 5-10 градусів морозу, а в окремі дні - до 10-15 градусів», - повідомив синоптик.

Крім того, Укргідрометцентр попереджає про налипання мокрого снігу та ожеледиці на дорогах, а також про можливе сходження лавин у Карпатах Івано-Франківської області.

Разом з тим Кульбіда зазначив, що такі погодні умови є нормальними для січня, і ніяких екстраординарних явищ не очікується.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

162