Україна зацікавлена ​​у продовженні та відкритті нових спільних аграрних проектів з Канадою. Про це йшлося на зустрічі заступника міністра аграрної політики і продовольства Олександра Сеня та директора Секретаріату контролю над ринком.

Так, для обох країн цікавим є напрям м'ясо-молочного скотарства, оскільки Канада має суттєвий досвід у племінному тваринництві. Зокрема, Україна хоче запросити канадських фахівців у цій сфері, щоб перейняти їхній досвід. Ще один спільний проект стосуватиметься зернової галузі. Він передбачає створення складів для зерна, виведення його на ринок і організацію відповідних спільних кооперативів.

«Україна вже має досвід реалізації спільних проектів у сільському господарстві з Канадою. І сьогодні ми зацікавлені у формуванні нового проекту зі створення складів для зерна, виведення його на ринок і організації відповідних спеціальних кооперативів. Проект передбачає розвиток малих і середніх підприємств-виробників зерна в регіонах України шляхом створення кооперативів. Своїм членам вони б змогли надавати послуги зі зберігання, переробки та маркетингу», - повідомив Олександр Сень.

Другий напрям, який розвиватимуть сторони, - м’ясо-молочне скотарство. Зокрема, українська сторона запросила канадських фахівців з племінної справи відвідати Україну і поділитися власним досвідом.

Нагадаємо, що за 11 місяців 2013 р. товарообіг сільськогосподарської продукції між Україною та Канадою склав майже 87 мільйонів доларів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

96