Комісія Качанівської виправної колонії (№54) з розгляду питань щодо пом'якшення умов утримання засуджених відмовила екс-прем'єр-міністру Юлії Тимошенко у переведенні її до дільниці соціальної реабілітації. Про це повідомляє прес-служба ДПтС України.

За словами члена комісії Оксани Кошлич, приймаючи вказане рішення, комісія враховувала висновки українських та німецьких лікарів, згідно з якими Тимошенко було продовжено курс реабілітації в умовах стаціонару.

«Також був прийнятий до уваги той факт, що засуджена, згідно з колегіальним рішенням Міжнародної медичної комісії, з травня 2012 року і до сьогодні знаходиться в медичному закладі. Умови її утримання у цьому медичному закладі відповідають міжнародним вимогам. І це підтверджує рішення Європейського суду з прав людини», - зазначила Кошлич.

Також вона підкреслила, що якщо переглянути зміст статей Кримінально-виконавчого кодексу України, то з них чітко випливає, що можливість переведення до дільниці соціальної реабілітації стосується лише працюючих засуджених.

«Робота Тимошенко сьогодні на законних підставах на підприємствах колонії неможлива. Крім того, вона офіційно письмово відмовилася від виконання режимних вимог пенітенціарної установи та роботи ще у 2012 році», - сказала Кошлич.

Вона нагадала, що Тимошенко в умовах колонії за весь час відбування покарання перебувала три місяці. «Весь решта час - це перебування в спеціально обладнаному медичному блоці. Тому, враховуючи всі вище перелічені чинники, комісія прийняла рішення про відмову в переведенні Тимошенко до дільниці соціальної реабілітації», - підсумувала Кошлич.

Нагадаємо, 3 січня 2014 року захисник екс-прем'єра Сергій Власенко заявив, що Тимошенко 30 грудня 2013 року звернулася до керівництва Качанівської колонії з проханням полегшити їй умови відбування покарання у зв'язку із закінченням третини строку, на який вона засуджена.

11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009 році.

9 травня 2012 року Тимошенко перевели з колонії в Центральну клінічну лікарню №5 (Харків), де вона знаходиться досі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

408