Президія Верховної ради АРК звернулася в Міністерство юстиції та Міністерство внутрішніх справ України з пропозицією розглянути в установленому законом порядку питання про припинення діяльності політичної партії ВО «Свобода», йдеться в тексті звернення, прийнятого сьогодні на засіданні Президії ВР АРК.

«Звертаємося до Міністерства юстиції та Міністерства внутрішніх справ України з пропозицією розглянути в установленому законом порядку питання про припинення діяльності ВО «Свобода» на підставі статті 37 Конституції України і статті 5 Закону України «Про політичні партії в Україні»», - йдеться в документі.

Свою мотивацію депутати пояснили «провокаційними діями та заявами расистського, антисемітського та ксенофобського характеру представників Всеукраїнського об'єднання «Свобода», а також сепаратистськими тенденціями в регіонах західної України, де більшість у радах отримали представники «Свободи».

«Так, Львівська, Тернопільська та Івано-Франківська обласні ради позбавили делегованих повноважень обласні державні адміністрації, що суперечить Конституції України і закону «Про місцеве самоврядування в Україні».

Дані рішення руйнують систему управління країною, носять абсолютно нелегітимний характер і спрямовані на зміну конституційного ладу, підрив безпеки держави», - йдеться у зверненні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

188