Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв поставив завдання - збільшити середню тривалість життя громадян до 80 років. Про це, як повідомляє Tengrinews.kz глава держави заявив, виступаючи з щорічним посланням до народу.

Досягти таких показників, на думку Назарбаєва, можна за рахунок «ведення здорового способу життя та розвитку медицини». «Наша країна повинна стати однією з найбільш безпечних і комфортних. Мир і стабільність, справедливість і правопорядок - ось основа її розвитку», - підкреслив президент, додавши, що уряд вже розробив план щодо входження Казахстану в число 30 розвинених держав світу.

Цей план, як повідомляє ІА «Новини-Казахстан», планується реалізувати в два етапи. В ході першого (до 2030 року) влада створюватиме індустріальний сектор і спробує зробити «модернізаційний ривок». «На другому етапі (2030-2050 роки) необхідно забезпечити стійкий розвиток країни на принципах наукомісткої економіки», - завершив глава держави.

Згідно з оприлюдненими раніше прогнозами міністерства охорони здоров'я, середня тривалість життя казахстанців до 2015 року досягне 70 років. Для порівняння, в 2008 році цей показник становив 67,1 року, а в 2012-му - 69,6 року. Зростання народжуваності в республіці, за даними відомства, за останні п'ять років становило 11 відсотків, а природний приріст населення - 37 відсотків.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

176