Співавтор закону «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та процесуальних законів про додаткові заходи захисту безпеки громадян» народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник підтвердив, що низка норм цього закону викликана саме такими явищами, як Євромайдан і Автомайдан.

На зауваження, що ці закони з'явилися в самий розпал масових акцій протесту, парламентарій відповів: «Правильно. А ви скажіть, будь ласка, коли з'явилося явище сьогодні, де право одних суперечить праву інших, то що, треба створити конфлікт у суспільстві? Ні. Давайте врегулюємо. Якщо ми побачили, що таке явище (Автомайдан. - Ред.) є, і воно створює проблеми в пересуванні інших громадян - треба його врегулювати? Ми вважаємо, що так. Якщо побачимо, що практика така, що треба не 5, а 10 автомобілів - давайте 10. Ну не може ж бути так, що по 200-300 автомобілів рухаються як завгодно, а ми це питання не регулюємо», повідомляє Радіо «Свобода».

Як раніше повідомляв ForUm, 16 січня Верховна Рада прийняла в цілому закон про внесення змін у закон України про судоустрій і статус суддів і процесуальні закони щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян.

Цим законом також посилено відповідальність за рух у колонах у складі більше 5 автомобілів без погодження з ДАІ, яке створює перешкоди для дорожнього руху.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1292