Публічність Вищої ради юстиції має стати засобом зовнішнього контролю і дієвим стимулом для роботи органу. Про це заявив голова ВРЮ Олександр Лавринович в інтерв'ю журналістам, говорячи про фактори, необхідні для удосконалення роботи Вищої ради юстиції, повідомили Forum'у у прес-службі ВРЮ.

На думку голови ВРЮ, відкритість органу, в тому числі інформаційна, є безперечним стимулом. «Таким чином акцентується увага на випадки, коли, наприклад, суддя-порушник уникає покарання, громадськість отримує можливість аналізувати стан справ, фактори, які призводять до певних наслідків, виявляти недоліки і недосконалості роботи системи», - зазначив він.

При цьому, говорячи про те, хто може впливати на роботу Вищої ради юстиції і контролювати її, Лавринович висловив думку, що найкращим зовнішнім контролером є громадськість, яка завдяки засобам масової інформації формує своє уявлення і позицію.

«Тому відкритість Вищої ради юстиції буде збільшуватися. Ці процеси можна спостерігати вже сьогодні. І, сподіваюся, публічність стане дійсно ефективним засобом для контролю і дієвим стимулом для самого органу» , - сказав голова ВРЮ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

88