Фракція Партії регіонів вітає ухвалення бюджету-2014, а також низки важливих для країни законопроектів. Про це йдеться в заяві фракції, оприлюдненій на її офіційному сайті.

Пропонуємо вашій увазі повний текст заяви:

«Фракція Партії регіонів вітає прийняття Державного бюджету України на 2014 рік, а також низки інших, не менш важливих для країни законопроектів. Незважаючи на всі підступи хуліганів з опозиції, якф всіляко перешкоджають роботі вищого законодавчого органу України, депутати парламентської більшості забезпечили легітимність голосування, дотримання всіх необхідних регламентних і правових норм. Як би не намагалася перешкодити опозиція, країна отримала бюджет, а це значить, що будуть повною мірою забезпечені фінансові зобов'язання держави перед своїми громадянами, будуть підвищені соціальні стандарти, своєчасно і в повному обсязі будуть виплачуватися заробітні плати, пенсії, стипендії, соціальні допомоги.

Прийняття головного фінансового документа країни автоматично розблокує фінансові ресурси місцевих органів влади, дозволить місцевим радам прийняти власні бюджети, займатися перспективним плануванням, оперативно здійснити розподіл коштів, необхідних для життєзабезпечення територій.

Події, що відбуваються у Верховній Раді України в останні місяці, наочно продемонстрували українському суспільству справжні наміри опозиції - заради досягнення своїх політичних цілей вони готові зруйнувати країну, розколоти суспільство, принести в жертву своїм амбіціям громадський спокій, життя і здоров'я громадян України. Проголосивши себе «непримиренними борцями за інтереси народу», ці «народні захисники», як зазвичай, нічого крім шкоди і розчарування народу так і не принесли.

Враховуючи події сьогоднішнього пленарного дня, щиро дивують істеричні волання деяких опозиціонерів про нібито «знищення парламентаризму в Україні». Подібним лжепророкам хотіли б порекомендувати осмислене читання Регламенту, детальне вивчення передбачених законом процедур голосування під час пленарного засідання.

Керуючись нормами Конституції і законів України, в даному випадку ми дозволили б собі поставити безчинствуючим опонентам зустрічне питання: а чи не вважають вони «знищенням парламентаризму» свої дії, спрямовані на блокування парламентської трибуни, голови Верховної Ради України, псування майна, крадіжку карток для голосування у депутатів парламентської більшості? Вважаємо, що місяцями непрацюючий «завдяки» старанням опозиції національний парламент якраз і претендує на те, щоб стати символом «знищеного парламентаризму».

Ми впевнені, що громадяни України як головні платники податків дадуть свою принципову оцінку подіям, оцінять ефективність законодавчої роботи парламентських фракцій, згадають поіменно депутатів, які блокують роботу Верховної Ради України, які влаштовують у пленарному залі циркові вистави. Замисляться над тим, а чи варто і далі терпіти і утримувати таких високооплачуваних хуліганів, клоунів та нероб».

Як повідомляв ForUm, сьогодні, 16 січня, Верховна Рада України прийняла закон про державний бюджет України на 2014 рік без обговорення документа.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

181