Громадський рух «Український вибір» проводить по всій Україні автопробіги, присвячені 360-річчю Переяславської ради.

Прес-служба ГР «Український вибір» поширила заяву, в якій закликає всіх «небайдужих, активних, свідомих громадян взяти участь в автопробігу, присвяченому 360-річчю Переяславської ради».

«18 січня 1654 року, козацька старшина на чолі з гетьманом Богданом Хмельницьким прийняла рішення про возз'єднання двох братніх народів. Доленосне рішення дозволило українському народу протистояти економічній, духовній і культурній експансії уніатської Польщі, зберегти мову, віру, цивілізаційну самобутність і забезпечити розвиток України», - йдеться в заяві.

На думку представників «Українського вибору», загальна історія, поразки і перемоги згуртували і об'єднали українців і росіян. У союзі з братніми східнослов'янськими народами протягом століть Україна долала труднощі, розвивалася і рухалася вперед. «Разом ми були силою, здатною протистояти агресії, економічним і соціальним потрясінням. Сьогодні Захід кидає нам виклик. Єврошляхта намагається втягнути Україну в нову унію - Європейський Союз, підпорядкувати собі, позбавити незалежності, зробити колонією, сировинним придатком. Український народ не допустить цього, як і 360 років тому», - впевнені у Медведчука.

В пам'ять про доленосне рішення «Український вибір» проводить по всій Україні автопробіги і закликає усіх громадян взяти участь у заході.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

165