Верховна Рада прийняла за основу і в цілому постанову №3832 про створення Тимчасової слідчої комісії Ради з питань розслідування протиправних дій правоохоронних органів і окремих посадових осіб, посягань на права і свободи, життя і здоров'я громадян під час подій, пов'язаних із масовими акціями суспільно-політичного протесту, що відбуваються в Україні з 21 листопада 2013 року, передає кореспондент Forum'y.

За відповідну постанову проголосували 213 народних депутатів.

«Більше ніколи не блокуйте голову парламенту. Ще раз кажу - не будете блокувати голову Ради!», - наголосив спікер Верховної Ради Володимир Рибак, продовживши пленарне засідання парламенту.

Після цього він запропонував депутатам розглянути питання про створення тимчасової слідчої комісії з розслідування інцидентів, що сталися під час акцій протесту в Києві. Але представники від опозиції перешкоджали цьому процесу. Зокрема, позафракційний депутат Олег Ляшко виривав мікрофон і перебивав Рибака, а інші депутати забігли в ложу спікера і сталася невелика бійка між регіоналами та опозиціонерами. Після чого Рибак покинув робоче місце і перейшов у сесійний зал і все таки поставив на голосування цю постанову.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

115