В 2013 році селянам було нараховано 468 мільйонів гривень бюджетних дотацій на розвиток молочного скотарства. Крім того, уряд працював над відшкодуванням вартості будівництва тваринницьких комплексів, закуплених установок індивідуального доїння і племінного поголів'я худоби. За цими програмами сільгоспвиробникам нараховано ще 301 мільйон гривень. Така підтримка галузі була ефективною, тому продовжиться і в поточному році. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«В минулому році нам вдалося закріпити позитивні тенденції в галузі вітчизняного тваринництва. І варто зазначити, що цьому сприяв комплексний підхід до фінансування галузі. Адже, перш за все, молочне скотарство - соціально важливий напрямок. Значну частину м'яса і молока виробляють саме в господарствах населення. Тому шляхом виплати бюджетних дотацій поступово вдається повернути зацікавленість селян займатися скотарством. У 2013 році селянам нарахували 468 мільйонів гривень», - зазначив Присяжнюк.

Міністр додав, що дотації за збереження та утримання молодняку ВРХ склали 364 мільйони гривень, а за здану на переробні підприємства худобу - 81 мільйон гривень. Також ще 23 мільйони гривень дотацій селяни отримали за поголів'я корів м'ясного напряму.

«Саме комплексність такого підходу дає відчутний ефект і стимулює довгострокову мотивацію у сільгоспвиробників. І окрім виплати дотації Уряд працював над частковим відшкодуванням вартості будівництва тваринницьких комплексів, закуплених установок індивідуального доїння і племінного поголів'я худоби», - зазначив голова відомства.

За словами Присяжнюка, в цілому на ці програми у минулому році був нарахований 301 мільйон гривень. Зокрема, 245 мільйонів надійшло в регіони на часткове відшкодування будівництва та реконструкцію тваринницьких комплексів, 35 мільйонів гривень - за закуплене племінне поголів'я. Також селянам нарахували 21 мільйон гривень відшкодування вартості закуплених доїльних апаратів.

Міністр підкреслив, що дію цих програм буде продовжено і в поточному році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

128