Сільгосппідприємства, які є членами Аграрного союзу України, звернулися до Верховної Ради з проханням врахувати їхні вимоги при ухваленнті Державного бюджету на 2014 рік.

Зокрема, аграрії наполягають на збільшенні бюджетної підтримки агропромислового комплексу. В іншому випадку, на їхню думку, під загрозою може опинитися продовольча безпека та експортний потенціал держави.

Сьогодні Аграрний союз України, до якого входять одні з найавторитетніших аграрних підприємств, звернувся до голови комітету ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин Григорія Калетніка. У відкритому листі сільгоспвиробники зазначили, що нинішня бюджетна підтримка АПК є недостатньою.

«Аграрний союз України проаналізував представлений проект державного бюджету на 2014 рік і зазначає, що основною його рисою є збереження тенденції до скорочення державної підтримки сільськогосподарського виробництва. Вважаємо цю тенденцію загрозливою і руйнівною для забезпечення продовольчої безпеки та експортного потенціалу держави», - йдеться в листі.

Аграрії також підкреслили, що найбільше від нинішнього бюджету очікують забезпечення доступу до здешевлення кредитів за рахунок часткової компенсації банківської ставки з бюджетних ресурсів.

Нагадаємо, сьогодні міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк заявив, що профільне відомство також наполягатиме на збільшенні бюджетної підтримки АПК. Зокрема, фінансової допомоги потребують фермери, дрібні і середні сільгоспвиробники та кооперативи.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

129