Міністерство закордонних справ України не планує поновлювати візовий режим для громадян Європейського Союзу.

Про це в інтерв'ю «Deutsche Welle» повідомив директор департаменту інформаційної політики зовнішньополітичного відомства Євген Перебийніс.

«Про такі ініціативи мені нічого невідомо. За моїми даними, ні про яке скасування рішення, прийнятого Україною у 2005 р. у міністерстві мови не йде», - сказав Перебийніс, коментуючи повідомлення деяких українських ЗМІ про те, що МЗС планує відновити візовий режим для громадян ЄС.

Він нагадав, що з 1 вересня 2005 р. указом тодішнього Президента України Віктора Ющенка було скасовано візовий режим для громадян країн ЄС, Швейцарії та Ліхтенштейну.

«Відомо, що Україна ще в 2005 р. в односторонньому порядку скасувала необхідність оформлення віз для громадян Європейського Союзу. І, звісно ж, ми зараз очікуємо зустрічних кроків з боку ЄС», - підкреслив Перебийніс.

Він додав, що Україна виконує план дій щодо безвізового режиму: «Ми сподіваємося, що найближчим часом зможемо перейти до другої фази, яка дозволить у найближчі роки виконати цей план дій та забезпечити скасування візового режиму з ЄС».

Нагадаємо, Греція, як головуюча в ЄС країна, в середині березня представить в Європейському Союзі пропозиції щодо полегшення візового режиму для громадян третіх країн.

22 березня Верховна Рада ратифікувала Угоду між Україною та Євросоюзом про внесення змін в договір про спрощення оформлення віз.

18 квітня Європейський парламент дав згоду на набуття чинності Угоди між Україною та Європейським Союзом про спрощення порядку видачі віз громадянам України.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що парламент прийняв майже всі закони, необхідні для завершення виконання першої (законодавчої) фази Плану дій з лібералізації візового режиму з ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

135