По вчорашнім подіям під будівлями Києво-Святошинського суду та Святошинського районного управління міліції, столичною міліцією відкрито три кримінальні провадження. Про це в коментарі кореспонденту Forum'у повідомила начальник прес-служби ГУ МВС у Києві Ольга Білик.

«Розпочато декілька кримінальних проваджень: щодо хуліганства, щодо насильства стосовно правоохоронних органів, а також за втручання в діяльність судових органів. Це - 296, 345 та статті 376 Кримінального кодексу України», - сказала Білик.

Зокрема, розпочаті кримінальні провадження частини 3 статті 296 (хуліганство), частини 2 статті 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) і частини 1 статті 376 (втручання в діяльність судових органів). За такі дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 5 років.

Начальник прес-служби також повідомила, що пікет будівлі Святошинського райуправління міліції закінчився сьогодні, 11 січня, близько 5 години ранку.

«Близько половини п'ятої ранку основна маса мітингувальників пішла. Але перекривали ще виїзд із зворотного боку райуправління. Після чого, години до п'ятої ранку, вони повністю розійшлися», - повідомила вона.

Білик підтвердила, що частина співробітників «Беркута» вночі все-таки пішли на заклики активістів і, рухаючись групами на територію районного управління, зняли маски.

«Частково співробітники «Беркута» знімали маски. Але справа в тому, що коли почали проводити співробітників «Беркута» (на територію Святошинського РУВС - Ред.), (активісти - Ред.) почали вимагати вже зняти і каски. Там досить агресивно поводилися мітингувальники. Але все-таки всіх співробітників «Беркута» завели на територію райвідділу», - резюмувала Білик.



Нагадаємо, 10 січня під час пікетування будівлі Києво-Святошинського суду сталися зіткнення.

Прокуратура Києва розпочала кримінальне провадження стосовно повідомлень про застосування сили «беркутівцями» біля Києво-Святошинського суду та отримання тілесних ушкоджень екс-міністром внутрішніх справ України Юрієм Луценком.

За даними МВС, під час зіткнень постраждали близько 20 «беркутівців».

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

185