Києво-Святошинський суд Київської області визнав винними «васильківських терористів» Ігоря Мосійчука, Володимира Шпару і Сергія Бевза в намірі скоїти вибух пам'ятника Леніну у Борисполі під час святкування Дня незалежності в 2011 році і засудив кожного з них до 6 років позбавлення волі.

Термін відбування покарання відраховується з моменту взяття під варту «васильківських терористів», тобто більше двох років строку покарання фактично вони вже відбули, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Нагадаємо, в серпні 2011 року співробітники СБУ у Василькові затримали трьох учасників «організованого злочинного угруповання», які нібито мали намір здійснити вибух пам'ятника Леніну у Борисполі під час святкування Дня незалежності. За даними прес-центру СБУ, в орендованому ними приміщенні було знайдено саморобний вибуховий пристрій та близько 100 листівок «із закликами екстремістського характеру».

Проти них було порушено кримінальну справу за фактом підготовки до скоєння терористичного акту, публічних закликів до скоєння терактів і незаконного виготовлення вибухового пристрою членами низки екстремістських громадсько-політичних організацій.

Справу розглядав Києво-Святошинський районний суд.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2394