У Єгипті пройшли чергові зіткнення між силами безпеки і прихильниками забороненої асоціації «Брати-мусульмани». За інформацією місцевих ЗМІ, в Олександрії один чоловік загинув від вогнепального поранення.

У різних районах країни ісламісти закидають «коктейлями молотова» і обстрілюють з картечі поліцейських, ті відповідають сльозогінним газом. Заворушення відбуваються в Олександрії, Ель-Мінье, а також у кількох районах Каїра, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

У кварталі Зейтун єгипетської столиці протестувальники спалили поліцейських автомобіль. Крім того, активісти «Братів-мусульман» спробували блокувати автотраси в Мадінат-Наср і на вулиці Харам, що веде до пірамід, але їх розігнали силовики. Вже затримано десятки осіб з числа призвідників заворушень.

Противники нинішньої влади щосили прагнуть дестабілізувати обстановку в країні перед запланованим на 14-15 січня референдумом щодо проекту нової конституції Єгипту. Ісламісти вже закликали своїх прихильників утриматися від участі в плебісциті.

Нагадаємо, минулої п'ятниці внаслідок заворушень в Каїрі та інших містах країни загинули 11 осіб.

Суд Каїра засудив 87 активістів ісламістської асоціації «Брати-мусульмани» до трьох років тюремного ув'язнення за участь у заворушеннях в кінці листопада 2013 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

135