Європейська комісія взяла до уваги позицію уряду України про припинення реверсних постачань газу з країн Євросоюзу, проте нагадує, що реверсні постачання посилюють конкуренцію на українському енергетичному ринку і сприяють безпеці газових постачань. Про це на брифінгу заявила Сабін Бергер, прес-секретар комісара ЄС з питань енергетики Гюнтера Оттінгера.

«У той час як Комісія бере до уваги нещодавні повідомлення засобів масової інформації, реверсні газові постачання з ЄС є можливістю для України збільшити конкуренцію на ринку і посилити безпеку постачань», - сказала Бергер, повідомляє «УНІАН».

«Комісія діє в якості посередника в цьому питанні, але самі країни та залучені компанії повинні вирішувати питання реверсних постачань. Комісія залишається у тісному контакті з українською владою в зусиллях, спрямованих на реформування українського енергетичного сектора в руслі зобов'язань в рамках Енергетичного співтовариства», - сказала вона.

Як раніше повідомляв ForUm, Україна з 1 січня 2014 року не здійснює закупівлі газу на ринках Європи.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький заявив, що Україна має намір поки що закуповувати газ лише з Російської Федерації.

На засіданні російсько-української міждержавної комісії під головуванням президентів України і Росії Віктора Януковича і Володимира Путіна 17 грудня було прийняте рішення про зниження вартості російського газу для України на третину - до 268,5 долара за тисячу кубометрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

4367