У Києві Дарницький районний суд засудив до 5 років позбавлення волі головного інспектора виконавчої служби за звинуваченням в отриманні 10 тисяч гривень хабара, повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

Встановлено, що таку суму інспектор ВДВС Дарницького районного управління юстиції вимагала від громадянина за відкриття виконавчого провадження та своєчасного його виконання. Зловмисниця була затримана на місці злочину при отриманні грошей в приміщенні адміністративної будівлі держустанови.

Під час досудового розслідування підсудна відмовилася співпрацювати зі слідством і не визнавала своєї провини. Однак зібраними по справі беззаперечними доказами вина інспектора в суді була повністю доведена.

Держвиконавець засуджена за вчинення кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст.368 КК України - «Отримання хабара» і їй призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Крім того, суд позбавив засуджену права займати посади в органах державної влади строком на 3 роки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

133