Федеральне агентство повітряного транспорту Російської Федерації направило директиву про обмеження перевезення рідин в ручній поклажі пасажирів у всі аеропорти країни. Про це йдеться в офіційній заяві відомства, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Росавіація зазначає, що «на повітряному транспорті зберігається загроза здійснення терористичних актів з використанням саморобних вибухових пристроїв». «У зв'язку з цим Росавіація в усі аеропорти і організації цивільної авіації направила директиву про необхідність вживати додаткові заходи щодо забезпечення авіаційної безпеки», - йдеться в документі.

Зокрема, аеропорт «Шереметьєво» заборонив пасажирам перевозити в ручній поклажі будь-які рідини.

Таким чином, «згідно з директивою при проходженні передпольотного огляду будь-які рідини і засоби особистої гігієни, що знаходяться у пасажира при собі або в ручній поклажі, рекомендується здавати в багаж».

«Всі предмети, що здаються в багаж, перевіряються з використанням технічних засобів огляду і розміщуються на борту повітряного судна в спеціальних багажних відсіках»,- констатують у відомстві.

Що ж стосується медикаментів, які можуть надаватися пасажирам під час польоту, а також засобів гігієни, то вони, як зазначають в Росавіації, «не заборонені і допускаються до перевезення в ручній поклажі після їхньої ідентифікації службами авіаційної безпеки аеропорту і проходження перевірки безпеки з використанням технічних засобів огляду і виявлення вибухових речовин».

У документі наголошується також, що «Росавіація просить авіапасажирів з розумінням поставитися до підвищених заходів безпеки, вжитих у зв'язку з підвищеною загрозою терористичних актів, і заздалегідь прибувати в аеропорти вильоту».

Нагадаємо, два вибухи, які 29 і 30 грудня прогриміли на волгоградському вокзалі і в тролейбусі, забрали життя 34 людей, близько 70 було поранено. До 3 січня у Волгограді оголошено траур.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

138