Феодосійські підрозділи окремого батальйону морської піхоти Військово-Морських сил Збройних сил в середу розпочали бойове чергування у складі бойової тактичної групи Європейського Союзу HelBRoC і в складі сил швидкого реагування НАТО, повідомили в прес-службі Міністерства оборони.

За даними відомства, протягом шести місяців український підрозділ буде чергувати в пункті постійної дислокації в Україні і перебувати в готовності до можливого негайного розгортання в складі групи в кризових районах.

Чергування у складі сил швидкого реагування НАТО триватиме рік.

HelBRoC - скорочення від назв країн (Греція, Болгарія, Румунія і Кіпр), що входять до складу південної Бойової тактичної групи ЄС, чисельність особового складу групи становить до 1 500 осіб.

Крім аеромобільного батальйону Греції, який є основою групи, до HelBRoC входить болгарська аеромобільна рота, рота забезпечення штабу з військовою поліцією Кіпру, а також інші підрозділи.

До складу сил реагування НАТО входять компоненти сухопутних військ, військово-повітряних і військово-морських сил, а також сил спеціальних операцій, які Північноатлантичний альянс може оперативно розгорнути там, де необхідно.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

167