Пхеньян від особи глави Північнокорейського комітету з мирного об'єднання батьківщини знову підкреслив свій «твердий намір» налагодити відносини з Південною Кореєю, повідомляє в суботу агентство Ренхап з посиланням на північнокорейські ЗМІ.

«Ми твердо маємо намір докласти всі зусилля, щоб зміцнити міжкорейські відносини і досягти об'єднання батьківщини, створивши міцний союз з нашими співвітчизниками з Південної Кореї і товаришами з інших країн», - цитує друкований орган Трудової партії Кореї «Нодон сінмун» слова керівника комітету Кан Чжі Єна.

Заяву північнокорейського чиновника було зроблено через три дні після новорічного звернення лідера КНДР Кім Чен Ина до народу, в якому він закликав до налагодження міжкорейських відносин і зазначив, що Північна Корея «робитиме наполегливі спроби для поліпшення відносин» у випадку, якщо Південна Корея також піде назустріч, повідомляє РУА «Новости».

«Успіх руху до об'єднання батьківщини цього року залежить від того, наскільки будуть виконані вказівки великого керівника, зазначені ним у новорічному посланні», - сказав Кан Чжі Єн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

143