Близько восьми тисяч співробітників Державної прикордонної служби охоронятимуть державний кордон у ніч на 1 січня, повідомили у прес-центрі Держприкордонслужби.

Так, за даними відомства, у період новорічних і різдвяних свят очікується значне зростання потоку пасажирів і транспортних засобів у пунктах пропуску, приблизно в 2-2,5 рази.

Для здійснення належної охорони на пунктах пропуску Держприкордонслужбою було створено необхідний резерв сил і засобів, що дозволить своєчасно посилювати зміни прикордонних нарядів у разі різкого збільшення пасажиро-транспортного потоку.

Також відомством було ініційовано проведення низки нарад із залучення перевізників, туристичних операторів та адміністрації підприємств для завчасного отримання попередньої інформації стосовно переміщення через державний кордон організованих груп, у тому числі й дитячих, додаткових туристичних поїздів, автобусів та автоколон.

Як повідомляло агентство, Держприкордонслужба заявляє про перехід відомства на посилений режим роботи у період новорічних свят.

Помічник голови Держприкордонслужби Сергій Астахов підкреслив, що також буде посилена перевірка автотранспорту та громадян, які перетинають українсько-російський кордон у зв'язку з терактами у Волгограді (Росія), проте він запевнив, що це не створить незручностей для законослухняних громадян.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

249