Завдяки підписаним президентами України і Росії угод, в 2014 році економіка України вийде на траєкторію зростання, а добробут громадян покращиться.

Про це прем'єр-міністр Микола Азаров написав на своїй сторінці в Facebook, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Московські домовленості двох президентів Путіна і Януковича дозволили нашій країні отримати перспективи на 2014 рік, а всім нашим людям впевненість у тому, що в новому році зростуть і зарплати, і пенсії, і ніхто не втратить роботу, економіка країни вийде на траєкторію зростання», - сказав Азаров.

При цьому він зазначив, що зараз у ЗМІ звучить критика з приводу цих угод, що вражає відсутністю логіки.

«Пункт 1: за логікою опонентів Україні краще купувати газ по 500 дол. за тисячу кубометрів, а не за 268. Дивна логіка, погодьтеся. Нібито дешевший газ не буде створювати стимулів для модернізації економіки. Так і хочеться запитати: а дорожчий газ сприяє накопиченню ресурсів, необхідних для модернізації, або, навпаки, відволікає ресурси від модернізації? Або ще такий елемент критики: не треба було брати кредити у Москви, треба було брати у МВФ. Теж дивна логіка. Виходить, взяти кредит під такий самий відсоток, що і у МВФ, але без умови підвищити тарифи для населення в два рази, обвалити національну валюту, припинити державну підтримку села, закрити шахти - краще? Звичайно, критики так прямо не говорять, і в цьому їхній цинізм і лицемірство, але я називаю все своїми словами», - зазначив прем'єр-міністр.

Він підкреслив, що якби Україна підписала угоду з ЄС, то московських домовленостей не було б, «а це означає, що у нас залишався один вихід: іти на умови МВФ і закривати підприємства, орієнтовані на ринки Росії».

На думку Азарова, з часом все більше людей будуть переконуватися в правильності рішення влади України в ситуації, яка склалася.

Як відомо, на засіданні російсько-української міждержавної комісії під головуванням президентів України і Росії Віктора Януковича і Володимира Путіна 17 грудня було прийнято рішення про зниження вартості російського газу для України на третину - до 268,5 долара за тисячу кубометрів, а також про купівлю Росією євробондів України на 15 мільярдів доларів.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

554