В рамках розслідування щодо нападу на журналістку Тетяну Чорновіл Міністерство внутрішніх справ викликає на допит народних депутатів, повідомляє управління зв'язків з громадськістю МВС.

«Для отримання додаткової інформації слідство викликає на допит народних депутатів Миколу Княжицького, Віталія Ярему (ВО «Батьківщина») і Давида Жванію (позафракційний)», - йдеться в повідомленні.

За даними міліції, під час проведення слідчих заходів у місті Бровари знайдено автомобіль «Порш Кайєн», на якому пересувалися правопорушники. «Його ретельно оглянули з залученням криміналістичної лабораторії. Вилучено різноманітні сліди. Призначено близько двох десятків експертиз», - йдеться в повідомленні.

Також вилучені відеозаписи з камер спостереження на АЗС і автодорозі, за якою рухалися автомобілі. Ці записи зараз аналізуються.

Вже допитана сама Чорновіл і кілька десятків свідків, в тому числі батько потерпілої, який вказав, що відеореєстратор з авто доньки він передав народному депутату Яремі.

Сам пристрій і запис слідству так і не були надані, що не дозволяє детально і повно встановити обставини події, зазначили в МВС.

Міліція також встановила, що один з затриманих раніше вже мав проблеми з законом.

Також триває розшук ще одного підозрюваного. Встановлено, що він мав відношення до певних комерційних структур і керував підприємством, якому була підконтрольна телекомпанія ТВі.

Як раніше повідомляв ForUm, дві особи, причетні до нападу на журналістку Тетяну Чорновіл, затримані. Міністерство внутрішніх справ України встановило і розшукує третього підозрюваного.

Президент України Віктор Янукович доручив міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку терміново вжити всі необхідні заходи.

Вночі 25 грудня на автодорозі в районі Борисполя Чорновіл побили невідомі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

230