Ухвалою Апеляційного суду Луганської області визнано винним колишнього заступника голови одного з міських судів Донецької області, який вимагав гроші від матері підсудного. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Чиновник вимагав від жінки 15 тисяч доларів США за перекваліфікацію кримінальної справи відносно її сина: з незаконного викрадення транспортного засобу і підробки документів на більш м'яке - шахрайство.

У листопаді 2010 року співробітники Управління СБУ в Донецькій області спільно з працівниками Генеральної прокуратури України затримали суддю «на гарячому» під час отримання частини грошей.

За матеріалами СБУ Генеральна прокуратура України порушила та розслідувала кримінальну справу за ч.2 ст.368 (отримання хабара) Кримінального кодексу України (в редакції 2001 р.).

Апеляційний суд остаточно призначив зловмисникові покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі із забороною займати посади, пов'язані з виконанням функцій представника влади протягом двох років і конфіскував половину його особистого майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

148