Міністерство оборони України має намір до 2017 року скоротити армійські підрозділи забезпечення та управління. Про це заявив міністр оборони Павло Лебедєв в інтерв'ю газеті «Факти», передає прес-служба Кабінету Міністрів.

Так, на запитання, які частини потраплять під скорочення, Лебедєв зазначив: «Скорочення торкнеться в першу чергу частин і підрозділів забезпечення та управління. У Державній комплексній програмі реформування і розвитку Збройних сил України до 2017 року мова йде про досягнення розумного балансу між бойовими підрозділами і частинами забезпечення».
За його словами, співвідношення бойового елемента в армії буде приведено у відповідність з сучасними стандартами, прийнятими у всьому світі.

«Таким чином, якщо на сьогоднішній день зі 182 тис. осіб, що складають загальну чисельність армії, в бойових частинах служать 70 тис., то у 2017 р. зі 122 тис. осіб мінімум 65 тис. служитимуть у бойових частинах», - додав міністр.

Лебедєв також прогнозує, що у 2014 р. армія скоротить близько 2,5 тис. офіцерів, у 2015 р. - 1,8 тис., у 2016 р. - 3 тис. і в 2017 р. також 3 тис. військовослужбовців.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

224