У 2013 році кількість електронних декларацій збільшилась у сім разів. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час прес-туру на митний пост «Столичний» заявив начальник Київської міжрегіональної митниці Міндоходів Геннадій Романенко.

«Ті сучасні IT-технології, які нам у цьому році вдалося впровадити в нашу діяльність, дозволили нам у сім разів збільшити оформлення електронних декларацій», - сказав він.

За його словами, електронні декларації є однією з сучасних послуг, які надає Міндоходів. «Користуючись такою послугою, суб'єкт внутрішньої економічної діяльності може, не виходячи зі свого офісу, оформити декларацію, сплатити податки і в режимі онлайн поспілкуватися з держорганами», - зазначив Романенко.

Разом з тим фахівець акцентував, що всього у 2013 році було оформлено близько 350 тис. штук декларацій у режимі імпорт, експорт й транзит.

Крім того, він підкреслив, що київська міжрегіональна митниця вдвічі скоротила кількість митних органів. «Зараз він складає 5% вантажів, які ми оформлюємо, і це дозволяє скоротити час оформлення митної декларації до двох годин», - підсумував Романенко.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

141