Служба безпеки України не складала список іноземних громадян, яким заборонено в'їзд в нашу країну, повідомили Forum'у в прес-службі СБУ.

«Останнім часом у засобах масової інформації висловлюються припущення щодо прийнятих Службою безпеки України рішень про заборону в'їзду в Україну окремим іноземним громадянам нібито згідно з визначеним «списком», - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим Служба безпеки України повідомляє, що в листопаді-грудні відповідно до п. 1 ст. 13 Закону України «Про правовий статус іноземців» в інтересах забезпечення національної безпеки України прийняла рішення про тимчасову заборону в'їзду в Україну деяких іноземних громадян.

В СБУ підкреслили, що рішення по кожній особі приймалося окремо, а не за так званим «списком», який розповсюджують ЗМІ.

«Рішення про заборону в'їзду іноземним громадянам та особам без громадянства на територію України є одним з інструментів забезпечення державою захисту свого суверенітету, конституційного ладу, територіальної цілісності, економічного, науково-технічного і оборонного потенціалу України. Такі рішення прийняті згідно з чинним законодавством України, зокрема, законами України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» та «Про основи національної безпеки України», - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, у деяких ЗМІ сьогодні з'явилася інформація про те, що МЗС і СБУ заборонили в'їзд в Україну 36 громадянам США і країн Європи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

322