Оновлення рухомого складу (і локомотивний, і вагонний парки) залізниць України планується проводити за підтримки держави. Зокрема, реалізацію проекту щодо закупівлі 6 електровозів 2ЕЛ4 (проектною вартістю 246 млн. грн.), а також закупівлю двох міжрегіональних двосистемних електропотягів вітчизняного виробництва (проектна вартість - 400 млн. грн.) передбачається проводити за рахунок коштів, залучених під держгарантії. Про це йшла мова під час чергового засідання міжвідомчої робочої групи з розгляду проектів соціально-економічного розвитку.

«Реалізація проектів підвищить ефективність залізничного транспорту, дозволить створити додаткові робочі місця, сприятиме розвитку супутніх галузей національної економіки і, як наслідок, призведе до збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів», - сказав перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта.

За словами заступника генерального директора Укрзалізниці Олексія Сліпченка, відбувається поступове оновлення рухомого складу Укрзалізниці.

«Зараз важливо не згаяти час і зробити активні кроки до оновлення і відновлення локомотивного парку, що разом з оновленням вагонів істотно збільшить ефективність вантажоперевезень»,- зазначив заступник генерального директора Укрзалізниці.

За результатами засідання, чотири проекти розвитку транспортної інфраструктури та проект іпотечного кредитування будівництва житла підтримала робоча група, і їх подадуть на розгляд Фінансово-кредитній раді з відбору проектів, реалізація яких планується за рахунок коштів, залучених під державні гарантії.

В цілому, міжвідомчою робочою групою вже розглянуто 31 проект соціально-економічного розвитку загальною кошторисною вартістю 17,1 млрд. грн. (прогнозований обсяг державної підтримки 12,1 млрд. грн). Фінансово-кредитною радою схвалено 18 таких проектів на загальну суму 7,9 млрд. грн. Урядом України прийнято дев'ять позитивних рішень щодо проектів і надання їм державної підтримки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

83