Президент України Віктор Янукович вважає, що Євромайдан - це прагнення до кращого життя, і поштовхом до його створення стало рішення уряду про відтермінування підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Про це він сказав під час зустрічі з кандидатами на посади голів районних державних адміністрацій, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Коли ми отримали такий підйом в суспільстві, коли побачили Євромайдан - я з самого початку казав, у цьому нічого поганого не було. Це прагнення людей до кращого життя», - сказав Глава держави.

Як вважає він, багато хто почав грати на емоціях людей. «Дуже багато людей живуть не розумом, а емоціями», - додав він. «Під час цього емоційного вибуху на цьому почали грати політики, екстремісти, різного роду провокатори. Нам треба з цього всього зробити висновки, і ми це робимо, щоб в найближчому майбутньому ніколи не допустити таких випадків», - сказав Янукович. «Господь Бог дав нам це випробування, і ми повинні пройти його з відкритим обличчям, дивлячись людям в очі», - резюмував Президент.

Водночас він нагадав, що причиною відтермінування підписання Асоціації з ЄС стала необхідність захисту інтересів і вирішення проблемних економічних питань.

Президент зазначив, що мінусом у цьому процесі була недостатня інформаційна політика, оскільки людям пояснювали несвоєчасно позицію влади щодо відстоювання національних інтересів.

«У роботі, яка була в останній час проведена по підготовці Угоди про створення ЗВТ, не врахували позицію товаровиробників, яких вона стосується, і позицію тих галузей економіки, які є вразливими», - підкреслив Глава держави. Він переконаний, що ця робота повинна припускати зустрічі з галузевими об'єднаннями, вивчення їх точки зору, думки громадськості та проведення відкритих парламентських слухань.

«Це не той документ, який можна було робити закритим. Безумовно, треба було провести широку роботу по обговоренню цього питання... Це той величезний недолік, який фактично вплинув на це рішення», - сказав Президент.

Він зазначив, що підписання Угоди про асоціацію і ЗВТ з ЄС в такому вигляді, як планувалось, призвело б до економічних втрат в сільськогосподарській галузі, транспортному машинобудуванні, авіабудуванні, високотехнологічних галузях економіки. «Якщо ми будемо підписувати Угоду на таких умовах - це погано для нас закінчиться. І нам не пробачать люди таких помилок», - підкреслив Президент.

Як раніше повідомляв ForUm, 29 листопада на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі Україна і ЄС не підписали Угоду про асоціацію.

Президент Віктор Янукович підтвердив наміри України в найближчій перспективі підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

363