Співробітниками відділу державної служби боротьби з економічними злочинами Святошинського районного управління міліції столиці з початку поточного року виявили 45 кримінальних злочинів у бюджетній сфері, повідомили Forum'у в прес-службі ВЗГ ГУ МВС у Києві.

В рамках кримінальних проваджень, відкритих слідчим відділом Святошинського районного управління міліції столиці за поточний період, оголошено підозру 17 особам - розпорядникам бюджетних коштів, 18 розпорядникам районних міських бюджетів і 15 особам за кримінальні злочини у сфері державних закупівель.

Найбільш резонансними кримінальними правопорушеннями, виявленими працівниками відділу державної служби боротьби з економічними злочинами Святошинського районного управління міліції столиці в бюджетній сфері за 2013 рік, є: недбалість посадових осіб одного з комунальних і приватних підприємств.

У міліції зазначили, що в рамках програми «Онкологія» було придбано обладнання для раннього виявлення онкологічних захворювань та їхнього лікування. Однак відповідальні за це особи його навіть не встановили і не почали використовувати за призначенням. Саме їхня недбалість призвела до втрати технічних характеристик високотехнологічного обладнання. Внаслідок неправомірних дій державі завдано матеріальних збитків на загальну суму 2,2 млн. гривень. Слідчим відділом Святошинського районного управління відомості про кримінальне правопорушення, передбачене частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу України - службова недбалість, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від двохсот п'ятдесяти до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

В іншому випадку службові особи одного з комунальних підприємств Святошинського району за змовою з керівництвом будівельного підприємства вирішили підзаробити. Вони завищили обсяги виконаних будівельних робіт по ремонту об'єктів житлового фонду, чим завдали збитки державі на суму понад 100 тис. грн. Відомості про кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 364 ККУ - зловживання владою або службовим становищем, за частиною 1 статті 366 ККУ - службове підроблення.

Крім цього, правоохоронці задокументували діяльність посадових осіб управління освіти Святошинської РДА Києва, які здійснювали закупівлю продуктів харчування для освітніх установ. Спритні ділки купували провіант за необґрунтовано завищеними цінами, внаслідок чого «полегшили скарбницю» більш ніж на 118 тис. гривень. Відомості про кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 367 Кримінального кодексу України - службова недбалість.

Старший оперуповноважений відділу ДСБЕЗ Святошинського райуправління міліції Роман Цюкало викрив головного спеціаліста відділу архітектури та містобудування Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації в отриманні хабара розміром в 12 тисяч гривень. Державний службовець взяв гроші за те, що «закрив очі» на незаконне встановлення МАФу на території району.

Заходи по виявленню та документуванню кримінальних правопорушень у бюджетній сфері на території Святошинського району міста Києва тривають.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

107