Україна і Росія приймуть заходи для відновлення імпорту до РФ продукції українського кондитерського концерну Roshen до 1 березня 2014 року.

У плані дій щодо врегулювання торговельних обмежень між двома країнами, підписаному 17 грудня міністрами економіки за підсумками переговорів президентів Володимира Путіна і Віктора Януковича, йдеться, що «українська сторона надасть сприяння у виконанні українськими виробниками норм законодавства РФ і Митного союзу, при поставках продукції на єдину митну територію МС».

Відповідні дії повинні бути виконані до 1 січня 2014 року. Крім того, до 1 березня 2014 року «сторони приймуть всі необхідні заходи для нормалізації торгівлі кондитерськими виробами».

Як раніше повідомляв ForUm, ввезення в РФ кондитерських виробів Roshen Україні заборонено після того, як Росспоживнагляд відібрав в торгових мережах Москви продукцію чотирьох фабрик компанії і виявив порушення за якістю.

Україна направила РФ всі матеріали, необхідні для повернення продукції Roshen на російський ринок.

Росспоживнагляд за підсумками візиту експертів в Україну у жовтні виявив, що продукція кондитерських фабрик корпорації Roshen не відповідає сучасним вимогам безпеки і якості.

Раніше планувалося, що Roshen відновить постачання своєї продукції на російський ринок, припинені з літа поточного року з метою проведення перевірок якості, до 1 грудня поточного року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1917