З метою оптимізації надання консульської допомоги громадянам України, які проживають в Придністровському регіоні Республіки Молдова, Міністерство закордонних справ України почало практику проведення на постійній основі виїзного консульського обслуговування громадян України в Тирасполі, повідомили Forum'у в Департаменті інформаційної політики МЗС.

У повідомленні зазначається, що прийом громадян проводиться в приміщенні Українського дому (пр. Енгельса, 15) в понеділок-четвер з 09.00 до 13.00, видача документів - у понеділок-четвер з 14.00 до 16.00, у п'ятницю з 09.00 до 13.00. Тел. + 37353355542. Звертатися до дипломатів можуть всі громадяни України, незалежно від статусу і мети їх перебування в Республіці Молдова.

У МЗС підкреслили, що всі консульські дії проводяться відповідно до вимог національного та міжнародного законодавства, стороною якого є Україна.

«Організація консульського прийому в Тирасполі дозволить суттєво посилити механізми надання консульсько-правових консультацій та допомоги громадянам України на території Республіки Молдова, більшість з яких проживають на території Придністровського регіону», - сказано в повідомленні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

191