Бюджет-2014 спрямований на соціальний розвиток України. Про це йдеться в заяві прем'єр-міністра Миколи Азарова, оприлюдненій на його офіційному сайті.

«Сьогодні уряд розглянув, мабуть, один з найскладніших бюджетів з усіх 19, у прийнятті яких я безпосередньо брав участь. Але я можу всіх запевнити, що бюджет-2014 буде збалансованим і реалістичним. Як і вимагає Президент, він буде соціально орієнтованим і в ньому буде також передбачено суттєве розширення бюджетної підтримки для регіонів. Я впевнений, що бюджет наступного року дозволить дати істотний поштовх українському виробництву. Його модернізації, підвищенню конкурентоспроможності, а також в цілому позитивно позначиться на поліпшенні бізнес-клімату в країні», - зазначив він.

За словами прем'єра, така впевненість та оптимізм в його словах викликані вчорашньою, «воістину історичною подією». «Наш Президент зміг домовитися з президентом Російської Федерації про зниження ціни на газ на 30%, тобто, до економічно обґрунтованого рівня, зафіксованого на європейському ринку. Віктор Федорович Янукович також домовився про зняття всіх обмежень у двосторонніх торгово-економічних відносинах і про надзвичайно вигідні умови кредитування нашої економіки», - підкреслив він.

«І як зараз не згадати опозиціонерів, на відповідальності яких лежить підписання кабальної угоди у 2009 році? Вони і зараз, навіть після підписання пакету угод вчора, продовжують свою згубну для країни діяльність, намагаючись дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію в країні. Їм би варто було зменшити свої політичні амбіції і зі сцени розповісти правду про те, що на даному етапі підписання угоди про асоціацію з ЄС призвело б до непоправних втрат для України. Адже зараз, крім безробіття і закриття виробництв, скорочення зарплат і пенсій така угода спричинила б підвищення тарифів на ЖКГ, знецінення гривні, зупинку підтримки сільського господарства з боку держави. Та хіба можуть відповідальні політики, які дійсно піклуються про долю країни і про людей, таке допустити?», - заявив Азаров.

Глава уряду закликав усіх українців думати раціонально в даній ситуації і не піддаватися на популістські гасла опозиціонерів. «Уряд і Президент України продовжують євроінтеграційний курс, але перш за все ми всі повинні діяти і підписувати будь-які угоди та домовленості в інтересах України та її народу», - підсумував він.

Як раніше повідомляв ForUm, 18 грудня Кабінет Міністрів України схвалив доопрацьований проект державного бюджету на 2014 рік.

У 2014 році в Україні передбачається триетапне збільшення рівня прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

246