Український уряд продовжує працювати над здобуттям Україною енергетичної незалежності, незважаючи на зниження ціни на російський газ. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу в Кабінеті Міністрів заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький.

«Зі Словаччиною договір буде підписаний до кінця року. Ми працюємо над тим, щоб Україна була енергетично незалежною», - сказав Ставицький, запевнивши, що зниження ціни на російський газ не вплинуло на плани уряду.

«Питання щодо збільшення власного видобутку газу урядом постійно розглядається. Ми наполегливо над цим працюємо і будемо працювати. І Шелл і Шеврон визначали ціну реалізації 250-270 доларів, тобто на їхні економічні показники нова ціна на російський газ для України не вплине», - пояснив він.

Як повідомляв ForUm, російський газовий монополіст ВАТ «Газпром» і Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» підписали доповнення до чинного контракту, що дає змогу «Газпрому» постачати газ в Україну за ціною 268,5 дол./тис. куб. м.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

85