У Європейському Союзі завжди виступали за підтримку традиційних торговельних та інших відносин між Україною і Росією, заявив член Єврокомісії з політики сусідства Штефан Фюле.

«Іншими словами, якщо переговори у Москві мають своїм результатом нормалізацію торговельних відносин між Україною і Росією на вигідних для обох сторін умовах, і якщо ці угоди відповідають зобов'язанням, підписаним українцями, коли вони парафували і затверджували Угоду про асоціацію з ЄС у своєму уряді 18 вересня, то можна тільки вітати такий розвиток», - цитує Фюле «Інтерфакс-Україна».

Він зазначив, що ще необхідно ознайомитися з тим, про що домовилися Україна і Росія під час візиту до Москви українського Президента Віктора Януковича, і які документи були підписані. Разом з тим, за його словами, «Угода про асоціацію не ставить Київ перед вибором: Москва чи Брюссель».

Міністр закордонних справ держави-голови ЄС Литви Лінас Лінкявічус, який брав участь у прес-конференції, додав до виступу єврокомісара, що спеціально цікавився, і його проінформували, що жодна з 14 угод, підписаних у Москві, не суперечить планам України щодо зближення з ЄС.

Нагадаємо, 17 грудня у Москві під головуванням Президента України Віктора Януковича і президента Російської Федерації Володимира Путіна пройшло шосте засідання Українсько-Російської міждержавної комісії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

259