Лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк доручив сфальсифікувати постанову про введення надзвичайного стану в Києві. Про це в ході брифінгу заявив депутат фракції Партії регіонів Олег Царьов.

«До мене підійшли колеги з опозиційних фракцій, висловивши обурення тією ситуацією, яка сьогодні відбудеться. Згідно з цією інформацією, сьогодні о 14:00 Андрій Кожем'якін на прес-конференції скаже, що до столиці стягуються війська кількістю 60-80 тисяч осіб, - сказав він.

Крім того, за словами регіонала, всю ніч по команді лідера фракції Арсенія Яценюка фальсифікувалася постанова про введення надзвичайного стану.

«Цю команду він дав своєму політтехнологу Олегу Медведєву. Ніхто не знав, як писати цю постанову, тому всю ніч в умовах надзвичайної секретності обдзвонювали колишніх членів уряду з тим, щоб воно виглядало хоч трохи правдоподібно, - зазначив політик. - Зараз шукають людину, яка о 6 вечора на Майдані оголосить загальну мобілізацію, тому що нібито уряд запровадив надзвичайний стан, а до столиці стягуються внутрішні війська. Я боюся, щоб під ці заклики не почалися провокації: захоплення будівель, якісь заходи, що дестабілізують ситуацію».

Між тим Царьов зазначив, що на період новорічних свят з центру Києва приберуть всю міліцію.

«Я особисто зустрівся зі співробітниками СБУ, МВС, Міноборони. Я зустрічався з керівником фракції (Олександром Єфремовим. - Ред.). Ми прийняли рішення, щоб на період новорічних свят всю міліцію забрали. Ніхто до Майдану навіть не підійде», - додав він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

229