Європейські політики в основу своєї допомоги Україні ставлять не економічні питання, а політику. Про це заявив керуючий партнер «Капітал Таймс» Ерік Найман.

Експерт здивувався стурбованістю посла ЄС, яку той висловив щодо переговорі України про зниження ціни на російський газ.

«Порадів би краще. А так складається враження, що ЄС не подобається, якщо Україна домовиться про зниження цін на газ до справедливого рівня, що виглядає - чим гірше українцям, тим краще європейцям. Втім, не потрібно ці висловлювання приймати всерйоз. Останнім часом з «українського питання» лунає дуже багато надто емоційних і непродуманих заяв», - сказав він.

Найман констатує, що кількість таких заяв збільшилася напередодні сьогоднішньої офіційної зустрічі президентів Росії і України.

Фінансист нагадує, що російська влада вчора озвучили готовність надати Україні кредит у сумі $15 млрд.

«Якщо вдасться домовитися про зниження цін на газ, то 2014 рік для України стане роком економічного підйому. Яку альтернативу пропонує Захід? МВФ після вчорашнього засідання по Україні промовчав, а європейські політики не уповноважені обіцяти Україні грошей і можуть лише виявляти своє емоційне невдоволення зближенням Києва та Кремля (а також впливати на економічно непідковану громадськість через Майдан). Тобто європейські політики в основу своєї допомоги Україні ставлять не економічні питання, а політику», - додав він.

Керуючий партнер «Капітал Таймс» звернув увагу, що сьогодні українцям важливіше збереження робочих місць і рівня добробуту.

«Зараз світом правлять саме економічні відносини. Бути безробітним злиднем, але вільним у сучасному споживацькому світі психологічно важко. Втім, я сподіваюся, що європейські чиновники не кинуть Україну і продовжать чинити тиск з метою впровадження європейських бізнес-правил і політичних свобод», - резюмував Найман.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

91