Зважаючи на наближення новорічних свят, коли населення традиційно більше продає валюту, ніж купує, а також напередодні закриття фінансового року курс долара може дещо знизитися. Про це пишуть у своєму аналітичному огляді експерти FOREX CLUB в Україні.

Аналітики нагадують, що минулого тижня курс продажу безготівкового долара підвищився на 0,61% до рівня 8,3 грн., готівкового - на 0,19% до 8,291 грн.

«Середній денний обсяг торгів доларами США на міжбанківському ринку за цей період склав 1,322 млрд доларів, що на 23,5% менше тижнем раніше. Середній спред за операціями з готівковим доларом скоротився на 0,01% до 0,46%, що свідчить про помірну активність на готівковому валютному ринку», - відзначають вони.

При цьому, за їхніми словами, різниця між готівковим і безготівковим курсом продажу долара за минулий тиждень знизилася на 3,4 коп до - 0,9 коп., що свідчить про значне зниження попиту на валюту в країні.

У компанії констатують, що раніше зафіксоване підвищення попиту на іноземну валюту було викликане політичною нестабільністю, на тлі чого зберігався спекулятивний попит.

«Однак, зважаючи на наближення новорічних свят, коли населення традиційно більше продає валюту, ніж купує, а також напередодні закриття фінансового року така динаміка довго не триватиме, і курс може трохи знизитися», - сказали вони.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201