На тлі непростої економічної ситуації в країні монетарні показники України виглядають дуже оптимістично. Таку думку, як повідомляє кореспондент Forum'у, під час прес-конференції висловив український економіст Віктор Лисицький.

«Радує те, що коли дивишся монетарні показники економіки, то все-таки українці стали більш «тверді в своїй ході». Відомо, що депозити фізичних осіб зростають постійно. Я розумію, що значною мірою вони ростуть, тому що є високі відсотки за депозитами. Але, тим не менше, і це непогано», - вважає він.

«Якщо говорити про те, що можна було б зробити найближчим часом, то треба б банкам мобілізуватися і знайти способи розвитку кредитування, нетрадиційні способи, маловикористовувані способи кредитування бізнесу, які не будуть прив'язуватися до високих ставок за кредитами і депозитами»,- додав експерт.

Також, за словами Лисицького, за умови, що вітчизняним банкам при підтримці Національного банку вдасться знайти інструменти, які не пов'язують відсоток по грошам, які запозичуються, з відсотками за депозитами, цим дуже серйозно може скористатися малий бізнес.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

375