Український гідрометеорологічний центр у найближчі п'ять днів не прогнозує у Києві істотних опадів, проте у вихідні очікується мокрий сніг. Про це на прес-конференції повідомив заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко.

«У Києві до кінця тижня без опадів, лише 21-22 грудня очікується мокрий сніг», - сказав Прокопенко.

За його словами, температура повітря в столиці цього тижня вночі становитиме до 5 градусів морозу, а вдень - до двох тепла. При цьому вранці можливий туман, на дорогах - ожеледиця.

Така ж погода встановиться і на більшості території країни. Зокрема, в Укргідрометцентрі не прогнозують істотних опадів до 21 грудня. Вночі температура повітря протягом найближчих п'яти днів опуститься до 7 градусів морозу, а вдень складе до 3 градусів тепла. При цьому на сході України вночі буде до 11, а вдень - до 5 морозу, повідомляє «УНІАН».

За словами Прокопенка, з 21 грудня у більшості регіонів України, крім крайнього півдня, очікується невеликий мокрий сніг. Проте вже в період з 22 по 26 грудня опади припиняться. Температура повітря в цей період становитиме 2-8 градусів морозу, вдень - від мінус 2 до плюс 3 градусів тепла.

За попередніми прогнозами, у новорічну ніч в Україні очікується незначне зниження температури повітря і також невеликий сніг, місцями мокрий. При цьому на півдні і сході країни в ніч з 31 грудня на 1 січня температура повітря підніметься до 5 градусів тепла. А вже вдень 1 січня в ці регіони прийде похолодання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

109