Глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук закликав учасників Загальнонаціонального круглого столу «Об'єднаємо Україну» відмовитися від монологів і почати діалог. Про це він сказав під час засідання круглого столу, передає кореспондент Forum'у.

«Спостерігаючи за тим, як проходить круглий стіл, скажу, що часто ми маємо набір монологів, а нам дуже важливо почати діалог. Діалог - це єдина альтернатива насильству, він може нас врятувати від тієї прірви, над якою ми стоїмо. Тільки діалог дасть нам можливість напрацювати спільний національний, суспільний, соціальний проект виходу з кризи», - зазначив він.

Крім того, глава УГКЦ зазначив, що сьогодні українське суспільство, на жаль, розділене недовірою. «Барикади на Майдані зростають по мірі того, як зростає недовіра. Люди не довіряють, бояться», - вважає він.

Крім того, Шевчук зазначив, що якщо знести барикади силою, вони виростуть ще вищі. Він також висловив загальну думку релігійного середовища України: «Потрібно зробити все для того, щоб не допустити ескалації насильства, адже там, де говорять гармати, там музи мовчать, і діалогу чекати не можна».

Нагадаємо, у Національному палаці мистецтв «Україна» сьогодні присутній Президент Віктор Янукович, а також попередні президенти України, члени Кабміну на чолі з прем'єр-міністром Миколою Азаровим, народні депутати на чолі з головою парламенту Володимиром Рибаком, представники Адміністрації Президента, громадські діячі та духовенство.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

200