З 15 грудня у столиці на територіях ринків та стаціонарних закладів торгівлі почнуть облаштовувати спеціальні майданчики для продажу ялинок, повідомляє прес-служба КМДА.

Як повідомили у Департаменті промисловості і розвитку підприємництва, розгортатимуть майданчики поступово, враховуючи моніторинг попиту населення на хвойні дерева в 2012 році. Передбачається, що в цілому спеціальних місць для продажу ялинок у столиці буде більше 150.

У КМДА повідомили, що також, як і в попередні роки, на районних сільськогосподарських ярмарках будуть продавати ялинки безпосередньо з лісгоспів, що дозволить знизити їх роздрібну ціну. Очікується, що в цьому році оптова ціна на натуральні новорічні ялинки становитиме від 50 до 540 грн.

У Департаменті промисловості і розвитку підприємництва також зазначають, що за останні роки в столиці збільшився попит населення на штучні ялинки. Їх вартість поки коливається від 25 до 15 тис. грн. (5 м).

«Щорічно збільшується і кількість осіб, що купують або беруть в оренду (новий вид послуг) хвойні дерева у горщиках. Крім того, в столиці на підприємствах торгівлі буде відведено близько 750 секцій, відділів та куточків з реалізації ялинкових, карнавальних прикрас, новорічних сувенірів та штучних ялинок», - підкреслили в КМДА.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

106