11 грудня 2013 року в Сімферополі за сприяння Громадського руху «Український вибір» відбулося зібрання, присвячене Міжнародному дню інвалідів, в якому взяли участь близько 400 осіб, представники 42 громадських організацій з міст і районів Криму.

Під час офіційної частини заходу голова Координаційної ради Руху «Український вибір» Євген Супрунюк зачитав вітальний лист від імені лідера Руху «Український вибір» Віктора Медведчука.

«У Міжнародний день інвалідів прогресивні демократичні держави ще і ще раз звертають увагу на актуальні проблеми інвалідів, уточнюють програми надання державної допомоги, соціального забезпечення та шукають шляхи їх вирішення, - йдеться у вітанні. - На жаль, в Україні, незважаючи на зусилля уряду, ще не все зроблено, щоб у всіх інвалідів були вирішені актуальні проблеми. Саме тому наш Рух приділяє велику увагу вивченню та вирішенню питань громадян, які потребують постійної соціальної допомоги. Ми знаємо, що більшість з вас бере активну участь у громадсько-політичній роботі, небайдужі до подій, що відбуваються в нашій країні. Але тільки об'єднавшись, ми доб'ємося верховенства закону для всіх громадян, незалежно від посад, звань і національної приналежності. Зможемо вплинути на будь-яку штучно створену політичну ситуацію в розріз думки більшості народу України. Користуючись нагодою, хочу подякувати вам за активну участь у зборі підписів за проведення Всеукраїнського референдуму за народною ініціативою з питання економічної інтеграції України».Супрунюк і голова Кримського республіканського об'єднання інвалідних організацій Володимир Хрипунов від імені лідера Руху «Український вибір» вручили активістам КРО «Союз організацій інвалідів України» цінні подарунки.

У зв'язку обстановкою, що сформувалася в країні, на зборах було прийнято звернення до співвітчизників, Президента та уряду з такими вимогами:

- забрати дітей з вулиць і майданів;

- створити комітет суспільного порятунку з найбільш активних та відомих громадських діячів, представників всіх конфесій;

- провести переговори з урядом з економічних питань;

- вимагати від правоохоронних органів дати оцінку організаторам заворушень, провокацій і актів вандалізму в м. Києві, пам'ятаючи, що закон України поширюється на всіх громадян незалежно від посад, звань і соціального походження.

Для учасників наради провели концерт і організували фуршет.

Нагадаємо, ще у вересні цього року «Український вибір» та Кримське республіканське об'єднання «Союз організацій інвалідів У країни» підписали угоду про спільну діяльність.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

592