Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко в черговий раз запевнив, що силового розгону акції протесту на Майдані Незалежності в Києві не буде. Відповідну заяву опубліковано на сайті відомства.

«Хочу всіх заспокоїти - ніякого розгону Майдану не буде. Ніхто не зазіхає на право громадян на мирний протест. Однак не можна ігнорувати права і законні інтереси інших громадян. Нормальне функціонування столиці не повинно бути порушено»,- заявив Захарченко.

Він зазначив, що вже кілька діб у центрі Києва спостерігається транспортний колапс. Рівень заторів на дорогах столиці досяг максимального значення - 10 балів.

«Головні транспортні артерії міста перекриті барикадами, необхідність і доцільність зведення яких викликає великі сумніви», - сказав він.

Крім того, за словами міністра, для їх зведення безжально знищуються дерева і комунальне майно, що належить територіальній громаді Києва.

В органи внутрішніх справ надходять численні скарги, переважною більшістю - від жителів центральної частини столиці, з приводу неможливості проїзду до власного будинку і відсутності нормального відпочинку вночі.

«Розблокування вулиць здійснено як виконання постанови Адміністративного суду про заборону блокування транспортних комунікацій», - пояснив міністр, зазначивши, що завдання міліції - забезпечити охорону громадського порядку при виконанні рішення суду.

Захарченко підкреслив, що мітингувальники своїми діями порушують права інших співгромадян. «Тому закликаю учасників акцій поважати вимоги Закону», - йдеться в заяві.

Нагадаємо, з учорашнього дня, 10 грудня, виконуючи постанови суду, правоохоронці почали демонтувати барикади в центрі Києва.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров запевнив, що сила до мирних демонстрантах застосовуватися не буде.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217