Українська влада зацікавлена в розслідуванні конфлікту на Майдані між мітингувальниками і силовиками. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров у своєму вступному слові, повідомляє кореспондент Forum'у.

«Якщо звернути увагу на одну з вимог мітингувальників на Майдані, яка з'явилась після 30 листопада, - розслідування подій на Майдані тої ночі і покарання винних, - так це наша спільна мета. Адже абсолютно зрозуміло, що силовий конфлікт тої ночі був не на користь влади. Він спрацював проти неї, дав привід для ескалації конфлікту», - сказав Азаров.

За словами прем'єра, влада зацікавлена в розслідуванні тих подій.

«Нам вкрай важливо зрозуміти, хто так підставив владу, хто понесе відповідальність. Ми самі запропонували тристоронній формат контролю за розслідуванням, за участю представників влади, опозиції, міжнародного співтовариства. Тому і тут є основа для взаєморозуміння. Але не може це розслідування проводитися «революційним трибуналом» або спеціальними «трійками». Відповідь повинні дати фахівці. Тільки так суспільство отримає чесну відповідь і справедливість», - зазначив він.

Як раніше повідомляв ForUm, після того, як в ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності відбулися зіткнення між правоохоронцями та мітингувальниками, 1 грудня десятки тисяч українців вийшли на вулиці столиці з протестом.

З учорашнього дня, 10 грудня, виконуючи постанови суду, правоохоронці почали демонтувати барикади в центрі Києва.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

357